Ethernet Switching
Reply
Trusted Contributor
Luca
Posts: 324
Registered: ‎06-11-2009
0
Accepted Solution

EX4500 interfaces missing from 'show interface terse'

Hi,


We have an EX4500 in a VC.  When i do show interface terese, heaps of the interfaces dont show up at all.

is this becauses there is nothing connected to them?  Why don't they show up as  'up down' like some of the others...  See below output;

 

show interfaces terse 
Interface               Admin Link Proto    Local                 Remote
xe-0/0/1                up    up  
xe-0/0/1.0              up    up   eth-switch
xe-0/0/2                up    up  
xe-0/0/2.0              up    up   eth-switch
xe-0/0/3                up    up  
xe-0/0/3.0              up    up   eth-switch
xe-0/0/12               up    up  
xe-0/0/12.0             up    up   eth-switch
xe-0/0/14               up    up  
xe-0/0/14.0             up    up   eth-switch
xe-0/0/28               up    down
xe-0/0/28.0             up    down eth-switch
xe-0/0/30               up    up  
xe-0/0/30.0             up    up   eth-switch
xe-0/0/39               up    up  
xe-0/0/39.0             up    up   aenet    --> ae0.0
xe-1/0/1                up    down
xe-1/0/1.0              up    down eth-switch
xe-1/0/2                up    up  
xe-1/0/2.0              up    up   eth-switch
xe-1/0/3                up    up  
xe-1/0/3.0              up    up   eth-switch
xe-1/0/12               up    up  
xe-1/0/12.0             up    up   eth-switch
xe-1/0/14               up    up  
xe-1/0/14.0             up    up   eth-switch
xe-1/0/24               up    up  
xe-1/0/24.0             up    up   eth-switch
xe-1/0/28               up    down
xe-1/0/28.0             up    down eth-switch
xe-1/0/30               up    up  
xe-1/0/30.0             up    up   eth-switch
xe-1/0/39               up    up  
xe-1/0/39.0             up    up   aenet    --> ae0.0
vcp-0                   up    up  

 That is the full output....

Trusted Contributor
jozef.klacko
Posts: 142
Registered: ‎07-19-2010
0

Re: EX4500 interfaces missing from 'show interface terse'

Hi,

 

On ex4200 it shows only interfaces with loaded sfp modules. I think ex4500 has the same behavior

 

Jozef Klacko

Trusted Contributor
stine
Posts: 437
Registered: ‎05-05-2008
0

Re: EX4500 interfaces missing from 'show interface terse'

Do you have configuration statements for all of the interfaces?  I believe that the interfaces won't show up unless they're configured.

Theodore E Van Iderstine
Stream Networks
+1 678 373 4200 x125
JNCIA-ER (expired), JNCIA-SSL (ditto)
Trusted Contributor
Luca
Posts: 324
Registered: ‎06-11-2009
0

Re: EX4500 interfaces missing from 'show interface terse'

yes some of them are configugured with the usunetal 'unit 0 familty ethernet switching blah blah'

Recognized Expert
wimclend
Posts: 275
Registered: ‎04-03-2009
0

Re: EX4500 interfaces missing from 'show interface terse'

they will only appear if an optic is physically installed.

 

will

Copyright© 1999-2013 Juniper Networks, Inc. All rights reserved.