Ethernet Switching
Reply
Visitor
Wide
Posts: 7
Registered: ‎07-08-2008
0
Accepted Solution

LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

Hi,

 

JUNOS is quit new for me, so i have to throw my Cisco experience away now :smileysad:

 

I'm playing around with some new Ex's and try to setup LACP between 2950 and EX4200.

I have tried almost all possible commands, but i'm not sure about the EX commands i've used.

 

Is there somebody with more experience then me, who already succeeded on LCAP ?

 

Commands used on Cisco:

 

 interface Port-channel1
 description === LACP Trunk to Juniper ===
 switchport trunk native vlan 2
 switchport mode trunk
 no ip address

!

 interface FastEthernet0/22
 description === LACP Trunk uplink to Juniper ===
 switchport trunk native vlan 2
 switchport mode trunk
 no ip address
 channel-group 1 mode active
 channel-protocol lacp
!
interface FastEthernet0/23
 description === LACP Trunk uplink to Juniper ===
 switchport trunk native vlan 2
 switchport mode trunk
 no ip address
 channel-group 1 mode active
 channel-protocol lacp

 

Commands used on the EX:

chassis {
    aggregated-devices {
        ethernet {
            device-count 1;
        }
    }
}

 

ge-0/0/14 {
        ether-options {
            no-auto-negotiation;
            802.3ad ae0;
        }
    }
    ge-0/0/15 {
        ether-options {
            no-auto-negotiation;
            802.3ad ae0;

 ae0 {
        description "LACP to Cat2950";
        traceoptions {
            flag all;
        }
        aggregated-ether-options {
            minimum-links 1;
            link-speed 100m;
            lacp {
                passive;
                periodic fast;
            }
        }
        unit 0 {
            family ethernet-switching {
                port-mode trunk;
                vlan {
                    members [ Servers Transit Users ];
                }
                native-vlan-id Users;
            }
        }
    }

 

 

gr

william

 

 

 

Super Contributor
sylvain
Posts: 162
Registered: ‎12-20-2007

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

[ Edited ]

Hi Wide,

 

Here is an example of LACP config , hope this will help.

 

http://kb.juniper.net/KB10927

   

 

 

Message Edited by KB_Fan on 12-29-2008 03:15 PM
Visitor
Wide
Posts: 7
Registered: ‎07-08-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

Hi Sylvain,

 

thx for the quick reply.

This document describe very good the necessary steps to taken.

That looks the same as what i did, so i will try again but starting from scratch with the whole config on the EX.

 

 

Keep you informd

william

 

 

Visitor
Wide
Posts: 7
Registered: ‎07-08-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

Hi Sylvain,

 

still the same problem.

I've tried with several options:

-passive on EX, active Cisco, otherway

-a new ae, with min options

-other native vlan

 

Cisco debugging state:

00:03:32: %EC-5-L3DONTBNDL3: Fa0/23 suspended: LACP currently not enabled on the remote port.

 

Next that i will try is to use another Cisco switch

 

 

gr

william

Juniper Employee
Juniper Employee
RTG
Posts: 4
Registered: ‎07-11-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

Hi Please try with "periodic fast" and check if it works 

 

ae0 {
        description "LACP to Cat2950";
        traceoptions {
            flag all;
        }
        aggregated-ether-options {
            minimum-links 1;
           link-speed 100m;
            lacp {
                active; ## changed from passive
                periodic fast;
            }
        }

 

 

Thanks

- Kiran Meda 

Contributor
Christien
Posts: 17
Registered: ‎07-18-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

It's a bad idea to have auto-neg mismatch between equipement.

=> force speed / duplex setting on both side or leave auto-neg.

Visitor
Wide
Posts: 7
Registered: ‎07-08-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

Hi Kiran,

the periodic fast was something that i've already tested, same result.

 

 

Hi Christien,

 

i've played around with auto-neg and fixed speed/duplex, and this on both Cisco/juniper.
Always the same result.

 

I had not the time this week (and also next week) to make some tests again.
But next i will do is test with another type of Cisco device.

 

keep you informad, and thx again for the assistance

william

Visitor
Wide
Posts: 7
Registered: ‎07-08-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

Hi,

 i started today again with some new tests.

I've changed the Cisco 2950 by a Cisco 3750, and again the same result.

I've tried several options (passive-passive, active-active, active-passive)

I'm getting always on the Cisco a message "00:15:39: %EC-5-L3DONTBNDL2: Fa1/0/22 suspended: LACP currently not enabled on the remote port."

 

It looks that LCAP between Cisco and Juniper is not so easy.

 

Anyone other idea's ?

 

 

 

interface Port-channel1
 description === LACP Trunk to Juniper ===
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport trunk native vlan 2
 switchport mode trunk
 
interface FastEthernet1/0/22
 description === LACP Trunk uplink to Juniper ===
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport trunk native vlan 2
 switchport mode trunk
 channel-protocol lacp
 channel-group 1 mode passive
!
interface FastEthernet1/0/23
 description === LACP Trunk uplink to Juniper ===
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport trunk native vlan 2
 switchport mode trunk
 channel-protocol lacp
 channel-group 1 mode passive
 
 
 
set chassis aggregated-devices ethernet device-count 1

set interfaces ge-0/0/14 ether-options 802.3ad ae0
set interfaces ge-0/0/15 ether-options 802.3ad ae0

set interfaces ae0 description "LACP to Cat2950"
set interfaces ae0 traceoptions flag all
set interfaces ae0 aggregated-ether-options minimum-links 1
set interfaces ae0 aggregated-ether-options link-speed 100m
set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp active
set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp periodic fast
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching port-mode trunk
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members Servers
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members Transit
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members Users
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching native-vlan-id Users

 

Visitor
Wide
Posts: 7
Registered: ‎07-08-2008

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

 

Hi,

 

the problem is solved.

You need to put the next command in, even  if the remote switch has Fastethernet interfaces.

" set interfaces ae0 aggregated-ether-options link-speed 1g"

 

If somebody is interested in the full config from Cisco / Juniper, pls let me know.

 

Thanks for the help

 

kind regards

william

Trusted Contributor
IOS2JunOS
Posts: 92
Registered: ‎10-17-2008
0

Re: LACP between EX4200 and Cisco Cat2950

hi could you paste the cisco and juniper config for this? thanks
Copyright© 1999-2013 Juniper Networks, Inc. All rights reserved.