Ethernet Switching
Reply
Recognized Expert
rasmus
Posts: 379
Registered: ‎02-28-2010
Accepted Solution

Power Entry Module

My EX-3200 is generating about

 

"FPC 0 PEM 0" failure message ...

 

What does it indicate, as all my services are running fine on that switch ...

 

What is PEM (Power Entry Module) and what's its effect on the working of the Switches

 

Rasmus

Thanks

Hafiz Muhammad Farooq
JNCIE-SEC, JNCIP-SEC, JNCIS-SEC, JNCIS-FWV
JNCIS-SP, JNCIS-SA, JNCIA-JUNOS
IBM Qradar Deployment Professional

[Please mark it as Accepted Solution if it works, Kudos if you like]

Recognized Expert
JNPRdhanks
Posts: 302
Registered: ‎11-01-2010

Re: Power Entry Module

Bad power supply.

Doug Hanks
JNCIE-ENT #213, JNCIE-SP #875

Follow me on Twitter @douglashanksjr
Recognized Expert
rasmus
Posts: 379
Registered: ‎02-28-2010
0

Re: Power Entry Module

Thanks dhanks, ...

 

But if its a bad one, why all services are running perfectly fine ...

 

Regards

Hafiz Muhammad Farooq
JNCIE-SEC, JNCIP-SEC, JNCIS-SEC, JNCIS-FWV
JNCIS-SP, JNCIS-SA, JNCIA-JUNOS
IBM Qradar Deployment Professional

[Please mark it as Accepted Solution if it works, Kudos if you like]

Recognized Expert
JNPRdhanks
Posts: 302
Registered: ‎11-01-2010

Re: Power Entry Module

There could be any number of problems with the power supply.  It sounds like the problem isn't causing any service interruption yet, but I would put a call into JTAC and futher troubleshoot the issue and RMA the power supply if necessary.

Doug Hanks
JNCIE-ENT #213, JNCIE-SP #875

Follow me on Twitter @douglashanksjr
Recognized Expert
rasmus
Posts: 379
Registered: ‎02-28-2010
0

Re: Power Entry Module

Thanks a lot for help

Regards

Hafiz Muhammad Farooq
JNCIE-SEC, JNCIP-SEC, JNCIS-SEC, JNCIS-FWV
JNCIS-SP, JNCIS-SA, JNCIA-JUNOS
IBM Qradar Deployment Professional

[Please mark it as Accepted Solution if it works, Kudos if you like]

New User
DaveD.
Posts: 1
Registered: ‎03-22-2011
0

Re: Power Entry Module

I just had a problem with an EX4200-48PX stack of two switches.  They too were reporting PEMs not supported and my Cisco 1240 wireless access point didn't run off of POE.  It seems that the newer PX series of  EX switches must have the new PWR2 power supplies.  Once I inserted the PWR2 PSs everything worked.

Visitor
Leonid Golaido
Posts: 2
Registered: ‎01-21-2012
0

Re: Power Entry Module

Power supply must be REV05 and upper

 

 Power Supply 1 REV 06   740-035875   xxxxxxxxxxxx      PS 930W AC

Copyright© 1999-2013 Juniper Networks, Inc. All rights reserved.