Junos
Reply
Visitor
hklukie
Posts: 3
Registered: ‎03-28-2012
0

VIP..not working..please comments it

[ Edited ]

It wants to setup the VIP , stuied the guides and setup not working.

 

Hurry in using but no idea .Also have to use 2 WAN out .

 

It sources supplier to setup he maps 1.1.1.1/32 - > wan 1 into v.lan.

 

1.1.1.2/32 - > Wan 2 

 

 

## Last commit: 2012-03-28 15:05:22 UTC by root
version 10.4R8.5;
system {
root-authentication {

}
name-server {
208.67.222.222;
208.67.220.220;
}
services {
ssh;
telnet;
xnm-clear-text;
web-management {
http {
port 8080;
interface [ vlan.0 fe-0/0/0.0 vlan.1 fe-0/0/2.0 ];
}
https {
system-generated-certificate;
interface vlan.0;
}
}
}
syslog {
archive size 100k files 3;
user * {
any emergency;
}
file messages {
any critical;
authorization info;
}
file interactive-commands {
interactive-commands error;
}
}
max-configurations-on-flash 5;
max-configuration-rollbacks 5;
license {
autoupdate {
url https://ae1.juniper.net/junos/key_retrieval;
}
}
}
interfaces {
fe-0/0/0 {
unit 0 {
family inet {
address 1.1.1.2/29;
}
}
}
fe-0/0/1 {
unit 0 {
family ethernet-switching {
vlan {
members vlan-trust;
}
}
}
}
fe-0/0/2 {
unit 0 {
family inet {
address 1.1.1.3/29;
}
}
}
fe-0/0/3 {
unit 0 {
family ethernet-switching {
vlan {
members vlan-trust;
}
}
}
}
fe-0/0/4 {
unit 0 {
family ethernet-switching {
vlan {
members vlan-trust;
}
}
}
}
fe-0/0/5 {
unit 0 {
family ethernet-switching {
vlan {
members vlan-trust;
}
}
}
}
fe-0/0/6 {
unit 0 {
family ethernet-switching {
vlan {
members vlan-trust;
}
}
}
}
fe-0/0/7 {
unit 0 {
family ethernet-switching {
vlan {
members vlan-trust;
}
}
}
}
vlan {
unit 0 {
family inet {
address 192.168.100.1/24;
}
}
}
}
routing-options {
static {
route 0.0.0.0/0 next-hop 1.1.1.1;
}
}
protocols {
stp;
}
security {
nat {
source {
pool WAN-124 {
address {
1.1.1.2/32;
}
}
pool WAN-125 {
address {
1.1.1.3/32;
}
}
rule-set trust-to-untrust {
from zone trust;
to zone untrust;
rule source-nat-rule {
match {
source-address 0.0.0.0/0;
}
then {
source-nat {
pool {
WAN-124;
}
}
}
}
}
}
destination {
pool VIP-MSTSC {
address 192.168.100.100/32;
}
rule-set VIP-MSTSC {
from zone untrust;
rule 01 {
match {
destination-address 1.1.1.2/32;
destination-port 3389;
}
then {
destination-nat pool VIP-MSTSC;
}
}
}
}
proxy-arp {
interface fe-0/0/7.0 {
address {
1.1.1.2/32;
}
}
interface fe-0/0/1.0 {
address {
1.1.1.1/32;
}
}
interface vlan.0 {
address {
1.1.1.2/32;
}
}
}
}
screen {
ids-option untrust-screen {
icmp {
ping-death;
}
ip {
source-route-option;
tear-drop;
}
tcp {
syn-flood {
alarm-threshold 1024;
attack-threshold 200;
source-threshold 1024;
destination-threshold 2048;
timeout 20;
}
land;
}
}
}
zones {
security-zone trust {
address-book {
address VM-01 192.168.100.100/32;
address-set VIP-Gp {
address VM-01;
}
}
host-inbound-traffic {
system-services {
all;
}
protocols {
all;
}
}
interfaces {
vlan.0;
}
}
security-zone untrust {
screen untrust-screen;
interfaces {
fe-0/0/0.0 {
host-inbound-traffic {
system-services {
dhcp;
tftp;
ping;
http;
ssh;
}
}
}
fe-0/0/2.0 {
host-inbound-traffic {
system-services {
http;
ping;
}
}
}
}
}
}
policies {
from-zone trust to-zone untrust {
policy trust-to-untrust {
match {
source-address any;
destination-address any;
application any;
}
then {
permit;
}
}
}
from-zone untrust to-zone trust {
policy VIP {
match {
source-address any;
destination-address VIP-Gp;
application any;
}
then {
permit;
}
}
}
}
}
vlans {
vlan-trust {
vlan-id 3;
l3-interface vlan.0;
}
}

Distinguished Expert
firewall72
Posts: 826
Registered: ‎05-04-2008
0

Re: VIP..not working..please comments it

Hi,


Try changing your policy to the address book entry VM-01.  Your Destination NAT and Proxy-arp look OK.

 

from-zone untrust to-zone trust {
policy VIP {
match {
source-address any;
destination-address VM-01
application any;

John Judge
JNCIS-SEC, JNCIS-ENT,

If this solves your problem, please mark this post as "Accepted Solution". Kudos are appreciated.
Visitor
hklukie
Posts: 3
Registered: ‎03-28-2012
0

Re: VIP..not working..please comments it

address-set VIP-Gp {
address VM-01

 

VM01  is a address in the group of VIP-Gp ......

It changes direct to point to VM-01....but no work also ....

 

Is it any related if it set with 2 untrust ( 2 WAN ) ?

 


Visitor
hklukie
Posts: 3
Registered: ‎03-28-2012
0

Re: VIP..not working..please comments it

Also your can seee I should login from 1.1.1.1/32:8080 or 1.1.1.2/32:8080 but only  1.1.1.1/ 32 one it work ...any advise pls?

Copyright© 1999-2013 Juniper Networks, Inc. All rights reserved.