Junos
Reply
Visitor
ITSportsGuy
Posts: 3
Registered: ‎02-01-2010
0
Accepted Solution

basic dhcp not working

Hi,

 

I can't find what I'm doing wrong.  I've got an SRX210 that I'm trying to run DHCP on in the Trust Zone. If I connect myself to fa-0/0/5, I don't get an IP address and run show system services dhcp statistics shows this:

 

Packets dropped:
Total 257

Messages received:
BOOTREQUEST 0
DHCPDECLINE 0
DHCPDISCOVER 0
DHCPINFORM 0
DHCPRELEASE 0
DHCPREQUEST 0

Messages sent:
BOOTREPLY 0
DHCPOFFER 0
DHCPACK 0
DHCPNAK 0

 

I think this is the only relevant part of the configuration:

 

root@firewall# show system services dhcp
pool 10.10.0.0/24 {
address-range low 10.10.0.10 high 10.10.0.100;
maximum-lease-time 1209600;
default-lease-time 432000;
domain-search {
domain.local;
}
router {
10.10.0.254;
}
}

[edit]
root@firewall# show security zones security-zone trust
interfaces {
fe-0/0/5.0 {
host-inbound-traffic {
system-services {
dhcp;
}
}
}
}

[edit]
root@firewall# show interfaces fe-0/0/5
description "Trust Interface";
unit 0 {
family inet {
address 10.10.0.254/24;
}
}

 

Am I missing something obvious?

Thanks a bunch

Visitor
ITSportsGuy
Posts: 3
Registered: ‎02-01-2010
0

Re: basic dhcp not working

Interestingly, rebooting the firewall seems to have fixed this.

Contributor
Sami Bhatti
Posts: 10
Registered: ‎09-28-2011
0

Re: basic dhcp not working

[ Edited ]

Many software issues of the SRX firewall resolved by restarting it.So in case of any issue restart SRX your software issues will be resolve:smileyhappy:

 

 

Copyright© 1999-2013 Juniper Networks, Inc. All rights reserved.