Wireless LAN
Reply
Distinguished Expert
muttbarker
Posts: 2,352
Registered: ‎01-29-2008
0

AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Ok - I finally replaced my SSG20 with an SRX210 and put up an AX411 for my office wireless. Wireless connections in the same room with the AX unit see ping responses to the IP adddress on the device ranging from 6MS to 200MS with "average" pings ranging from 50 - 150MS. And of course I do lose every 40 or pings.

 

Furthermore PCs that go into sleep mode lose their connection upon waking. They hit the AX and you can see an entry for them if you do a >show wlan access points .... client-assoc - They continue to send packets to the AX but the AX returns two packets and then appears to stop responding.

 

A reboot of the AX will lead to vastly improved ping times for a short period and will also allow the devices that can't connect to now establish a connection.

 

I try to not hate inanimate objects but I am getting ready to make an exception for the AX411. The unit is patched to the latest code - The SRX is running 11.2R2.4.

 

Any suggestions would be appreciated.

Kevin Barker
JNCIP-SEC
JNCIS-ENT, FWV, SSL, WLAN
JNCIA-ER, EX, IDP, UAC, WX
Juniper Networks Certified Instructor
Juniper Networks Ambassador

Juniper Elite Reseller
J-Partner Service Specialist - Implementation

If this worked for you please flag my post as an "Accepted Solution" so others can benefit. A kudo would be cool if you think I earned it.
Contributor
destroyer
Posts: 40
Registered: ‎10-07-2010
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Honestly.... I had HORRIBLE problems with AX411's. I had so many cases open with TAC on it and nobody seemed to know much about them.... all kinds of weird problems not to mention they were the most horrible experince i have ever had just to 'make work' but after making them 'work' user experience did not have the best of feedback. they kept locking up, serious speed drops, once a day or more i had to restart the wireless services on the srx... mind you cpu load on it was minamal.

So we ended up after about 6 months of dealing with it ripping all of it out in favor of a Trapeze MX8 WLC with distributed WAPs and life is soooooo much better now. Basically i'm just saying the AX411 is a headache. 

Contributor
destroyer
Posts: 40
Registered: ‎10-07-2010
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

BTW.... I just wanted to say you are not alone on your hatred of inanimate objects.

 

 I now have a box full of AX411's and were planning to use them at the next company picnic for shot putt or skeet shooting.

Visitor
rpiatt
Posts: 1
Registered: ‎06-07-2011
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Do you know the firmware version the AX411 is running?

 

show wlan access-point <name> detail

 

Thanks

Ray

Trusted Expert
Automate
Posts: 784
Registered: ‎11-01-2007
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

We have seen an increase of field-reported issues on the AX411 and are looking into the problem. We don't have a resolution or workaround at this time. I will keep this thread updated as we learn more.

 

Sorry for the disruption.

 

-Keith

Trusted Expert
Automate
Posts: 784
Registered: ‎11-01-2007
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

We are still investigating, and will be testing using a diagnostic image provided by the chipset vendor this week. If anyone is experiencing urgent issues with the product, please open a case with JTAC. There may be a temporary workaround available. Regards, -Keith
Trusted Contributor
michael.saw
Posts: 1,048
Registered: ‎09-26-2011
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Thanks for the info, guys.

So... Is the recommended version on the SRX still have problems on the AX411 connections?
Thanks!

Michael
JNCIA-JUNOS, JNCIS-ENT/SEC, JNCIP-ENT
(CCNA, ACMP, ACFE, CISE)
"http://www.thechampioncommunity.com/"
CONNECT EVERYTHING. EMPOWER EVERYONE.
Share & Learn. Knowledge is Power.

"If there's a will, there's a way!"
Trusted Contributor
MvdH25
Posts: 29
Registered: ‎06-13-2008
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Try connection an iOS 5.01 device to the AX411 (running in n-mode).....

When moving further than 1 / 2  meters (!!) from the accesspoint iOS will drop the connection / is unable to connect.

 

At several site's we've been forced to maximise WiFi speed to G....

 

Any firmware update coming for the AX ?

(or is it indeed ad 'dead' product ?)

 

Maarten

Trusted Contributor
michael.saw
Posts: 1,048
Registered: ‎09-26-2011
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Hi Maarten,

Which version of the AX411 are you running?
Thanks!

Michael
JNCIA-JUNOS, JNCIS-ENT/SEC, JNCIP-ENT
(CCNA, ACMP, ACFE, CISE)
"http://www.thechampioncommunity.com/"
CONNECT EVERYTHING. EMPOWER EVERYONE.
Share & Learn. Knowledge is Power.

"If there's a will, there's a way!"
Trusted Contributor
MvdH25
Posts: 29
Registered: ‎06-13-2008
0

Re: AX411 - terrible response times - terrible connectivity

Hi Michael,

 

Had to check...

 

Unit (SRX210) is running JunOS 11.4r1.6

AP (AX411) is running 10.1.3.16

 

So....both the latest ?

 

Brgds,

 

Maarten

Copyright© 1999-2013 Juniper Networks, Inc. All rights reserved.