Ethernet Switching
Highlighted
Ethernet Switching

EX-2300 Problem with connecting a new device

‎09-03-2019 09:41 AM

I have a vlan setup for our HVAC vendor, and I have had no issues with connecting devices to any of our current network switches (3com 5500, Juniper EX2200 and 4200).  I have recently installed a Juniper EX2300, and I cannot get the HVAC devices to connect to the network.  They are all set with static IP’s, and when I attach a small “dumb” switch to the devices and have my laptop set with an ip on the same subnet, I can see/ping all the devices, but when I plug them back into the 2300, nothing.

From that switch, I can ping the gateway of the  network/vlan in question, as well as all the other devices on that vlan from the switch, and when I plug my laptop in with an ip on that subnet I can also see the other devices.

I’ve tried setting the speed of the port to 100m as some have suggested to me that the ex2300 may have trouble with auto-negotiate with 100 meg devices, but that hasn’t seemed to help.

I’m looking for some advice on what to try next.

2 REPLIES 2
Highlighted
Ethernet Switching

Re: EX-2300 Problem with connecting a new device

‎09-03-2019 05:25 PM

seems like the vlan id might be miss matched between the new ex2300 and your existing switches.

 

What is the vlan id for the subnet and where is the gateway?

How is the connection port setup?

 

Steve Puluka BSEET - Juniper Ambassador
IP Architect - DQE Communications Pittsburgh, PA (Metro Ethernet & ISP)
http://puluka.com/home
Highlighted
Ethernet Switching

Re: EX-2300 Problem with connecting a new device

‎09-04-2019 05:15 AM

I understand you are using the default VLAN.  It should be good if you zeroize the EX2300 before plug in the end devices.  Sometimes the devices came with other configuration and not the default.