Ethernet Switching
Ethernet Switching

Performance issues withJuniper EX4300MP

‎10-22-2019 05:47 AM

Hello,

 

I'm attempting to replace Catalyst 3650 with Juniper EX4300-48MP but severe performance issues are plaguing VM host connected to Juniper switch.

 

Network configuration:

- The core consists of two Catalyst 4500X in VSS and juniper is connected to it with 4 10G uplinks (two to each 4500X)

 

4 10G ports config on Catalyst 4500X side :

switchport mode trunk
switchport nonegotiate
speed nonegotiate
channel-group 111 mode active 

 

Ports Config  on Juniper EX4300-48MP side:
xe-0/2/0 {
ether-options {
802.3ad ae1;
}
}
xe-0/2/1 {
ether-options {
802.3ad ae1;
}
}
xe-0/2/2 {
ether-options {
802.3ad ae1;
}
}
xe-0/2/3 {
ether-options {
802.3ad ae1;

LAG Config:
ae1 {
description "LAG to Cisco";
native-vlan-id 1;
aggregated-ether-options {
lacp {
active;

 

LAG Config on  Juniper EX4300-48MP for VM Host

ae2 {
description "LAG to VM Host2";
native-vlan-id 1;
unit 0 {
family ethernet-switching {
interface-mode trunk;
vlan {
members all;

 

For a few hours it appears all is good but then performance gradually declines to the point that even few icmp packets per min are dropped.

VMWare and Juniper support are telling me configuration is fine on both ends.

 

Any suggestion would be greatly apretiated.

1 REPLY 1
Ethernet Switching
Solution
Accepted by topic author trbonja
‎10-23-2019 08:39 AM

Re: Performance issues withJuniper EX4300MP

[ Edited ]
‎10-23-2019 08:38 AM

The issue is on Vmware's side: VSwitch port group settings under "teaming and failover" "route based on IP Hash" must be selected.