Ethernet Switching
Ethernet Switching

vQFX MC-LAG ICCP issue

08.06.17   |  
‎08-06-2017 06:45 AM

Hello,

I'm trying to setup vQFX nodes to run MC-LAG. Unfortunetlly without any success. I can't ping over ICP-PL link and can't see any MAC entries or ARP.

 

Model: vqfx-10000
Junos: 15.1X53-D63.9

 

set interfaces ae0 description "ICP-PL Link"
set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp active
set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp periodic fast
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching interface-mode trunk
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members MGMT
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members ICCP

!

set protocols iccp local-ip-addr 10.4.10.1
set protocols iccp peer 10.4.10.2 session-establishment-hold-time 50
set protocols iccp peer 10.4.10.2 redundancy-group-id-list 3
set protocols iccp peer 10.4.10.2 backup-liveness-detection backup-peer-ip 10.1.50.231
set protocols iccp peer 10.4.10.2 liveness-detection minimum-receive-interval 1000
set protocols iccp peer 10.4.10.2 liveness-detection transmit-interval minimum-interval 1000

!

set vlans ICCP vlan-id 54
set vlans ICCP l3-interface irb.54
set vlans MGMT vlan-id 50
set vlans MGMT l3-interface irb.50

set interfaces irb unit 50 family inet address 10.1.50.230/24
set interfaces irb unit 54 family inet address 10.4.10.1/24

====================================================

 

2 REPLIES
Highlighted
Ethernet Switching

Re: vQFX MC-LAG ICCP issue

08.06.17   |  
‎08-06-2017 08:49 AM

The only suggestion I have are:

 

1 - add an ARP/MAC mapping for each IRB.  Some thing like

 

setinterfaces irb unit 50 family inet arp 10.244.6.41 l2-interface ae0.0 mac e8:b6:c2:7f:37:e3;  (ARP/MAC is the peer)

 

2 - if #1 does not solve it, then maybe config some mc-ae interface?  Maybe needed for ICL/ICCP to work right???

 

I assume the interfaces are up (both physical and L3) - do you see anything being passed like LLDP?  I also assume LACP is up and good as well.

 

Good luck

Ethernet Switching

Re: vQFX MC-LAG ICCP issue

08.06.17   |  
‎08-06-2017 08:56 AM

I will try to add a static ARP entry.

I tried with MC-AE interface - no success. 

 

all intefaces are up, but can't see any arp entries for IRB interfaces. 

 

For test, I have created single xe-0/0/0 iL3 interface, to check basic connectivity and it was ok. So it looks like, there some issues with IRB/AE/Trunk