Junos
Junos

EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

[ Edited ]
‎05-05-2019 06:24 AM

Have some trouble:

After upgarade to 19.1R1.6 Junos on my EX2300-48 switches (have 10 switches) - i have some problem:

1) 3 of 10 switches stop working after  a certain amount of time (one switch a day after the update, the second after a week) and only the reboot helps. Unfortunately, I do not see what is happening with it at the moment, core dumps are empty

2) show chassis enviroment dont show second fan and show chassis alarms - no alarms - its software bug or its really second fan doesnt work? On 18.2R1.9 Junos second fan is visible.

3) and of course jweb not work - but this problem was in release note document.1.PNGex2300-48t with Junos 18.2R1.92.PNGex2300-48T with Junos 19.1R1.6

 

7 REPLIES 7
Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

‎05-05-2019 11:56 AM

Stops working meaning what? What troubleshooting have you done?

Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

‎05-17-2019 04:01 AM

Good day,

 

Is it switching off with overheat messsage?

This can be a problem of the "show" command. (Display issue) or can be real problem with FANs.

Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

‎06-01-2019 04:19 AM

No, Temp is normal. Switch  just down. L2 domain is working- all other no. Cant view anything from console connection or management port. Only reboot work. On 18.2R1  and 18.2R2 all is ok.

Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

‎06-03-2019 05:18 AM

Good Day,

 

According to the next document, EX2300 Switches without PoE Capability have only one fan.

https://www.juniper.net/documentation/en_US/release-independent/junos/topics/reference/general/cooli...

 

Basically, the fact that second fan is visible on 18.2R1.9 is a bug, fixed in public PR# 1361696

https://prsearch.juniper.net/InfoCenter/index?page=prcontent&id=PR1361696

PR# 1361696 is fixed in 19.1R1 JunOS version, but not in 18.2R1.9

Highlighted
Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

‎06-03-2019 06:32 AM

We are seeing the same problem with our EX2300-C units since upgrading to 18.1R3-S4.2 (from 15.1X53-D590.1).  I have a case open and have just escalated since we haven't gotten anywhere in the last two weeks.  My fear is this hitting our production EX3400 virtual chassis installations.

 

We see the same as described... doesn't respond to management traffic and the console port is unresponive.  It also stops forwarding syslog traffic.  It really looks like the RE is "dead" but it keeps forwarding L2 traffic.

Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

Tuesday

Hi,

I'm seeing the same behavior on an EX2300-24T running 18.3R2.7

Symptoms:
My laptop and a bunch of Juniper MX and QFX mgmt interfaces are connected to the switch in the same VLAN. After a while (few hours), new SSH sessions from my laptop to any other device connected on the switch in the same VLAN fails, while an existing SSH session keeps working until I disconnect.
The switch however is unresponsive for management: no output on the serial console port, and no SSH connection possible. Needed to pull the plug to reboot the switch to get it working again (check the serial console and ssh again, after the reboot they were fine). 
The funky part is that we have 2 EX2300 switches configured almost exactly the same way, one in each of 2 racks.

Did you get any feedback from JTAC regarding the matter?

Regards,
Dante

 

 

Junos

Re: EX2300-48T Stop working after random time after upgrade to 19.1R1.6

Tuesday

JTAC closed my case since they couldn't reproduce (having a switch idling).  We went back to 15.1X53-D591.1.