Routing
Routing

Logical Systems on M7i: I do not see the interfaces i just configured

‎08-21-2013 03:27 PM

Hello team:

I am new to logical systems on JUNOS. I need help ´cause I do not see the interfaces I just configured on them...

 

Basically, I edited one logical system called R1 on my M7i, and added two logical units of one GE interface...

 

set logical-systems R4 interfaces fe-0/2/0 unit 30 vlan-id 30
set logical-systems R4 interfaces fe-0/2/0 unit 30 family inet address 10.10.34.4/24
set logical-systems R4 interfaces fe-0/2/0 unit 30 family mpls
set logical-systems R4 interfaces fe-0/2/0 unit 40 vlan-id 40
set logical-systems R4 interfaces fe-0/2/0 unit 40 family inet address 10.10.14.4/24
set logical-systems R4 interfaces fe-0/2/0 unit 40 family mpls
set logical-systems R4 interfaces lo0 unit 40 family inet address 10.1.4.1/32

 

I commited successfully, but when I execute the "show interfaces terse" or "show interfaces routing logical-system R4", nothing happens:

 

root@R2-M7i# run show interfaces routing logical-system R4

Interface        State Addresses

 

[edit logical-systems R4]

 

root@R2-M7i# run show interfaces terse
Interface               Admin Link Proto    Local                 Remote

...

fe-0/2/0                up    up
fe-0/2/1                up    up
fe-0/2/2                up    up

...

 

¿ Am I missing something?

Your help will be greatly appreciated

 

Rogelio Alvez

Argentina

5 REPLIES 5
Routing
Solution
Accepted by topic author ralvez
‎08-26-2015 01:27 AM

Re: Logical Systems on M7i: I do not see the interfaces i just configured

‎08-21-2013 04:13 PM

'show interfaces routing' isn't the correct syntax to see a normal interface status for a logical system.  Instead try:

 

set cli logical-system R4

show interfaces terse

 

You can remove the R4 LS view with:

 

clear cli logical-system

Routing

Re: Logical Systems on M7i: I do not see the interfaces i just configured

‎08-21-2013 04:59 PM

Thanks a lot!

I did not know I had to work this way through the CLI. I would have expected to be able to see everything as the root user.

 

Best regards! Rogelio

 

Routing

Re: Logical Systems on M7i: I do not see the interfaces i just configured

‎08-22-2013 04:33 AM

Hello Benb:

I got into the router and executed the recommended command, but the problem remains Smiley Surprised(

 

root@R2-M7i> set cli logical-system R1
Logical system: R1      up    up
pimd                    up    up

 

root@R2-M7i:R1> show configuration | display set
set logical-systems R1 interfaces ge-0/3/0 unit 10 vlan-id 10
set logical-systems R1 interfaces ge-0/3/0 unit 10 family inet address 10.10.12.1/24n1@R2-M7i> exit
set logical-systems R1 interfaces ge-0/3/0 unit 10 family mpls
set logical-systems R1 interfaces ge-0/3/0 unit 40 vlan-id 40
set logical-systems R1 interfaces ge-0/3/0 unit 40 family inet address 10.10.14.1/24
set logical-systems R1 interfaces ge-0/3/0 unit 40 family mpls
set logical-systems R1 interfaces lo0 unit 0 family inet address 10.1.1.1/32
set logical-systems R1 protocols ospf area 0.0.0.0 interface fxp0.0 disable
set logical-systems R1 protocols ospf area 0.0.0.0 interface ge-0/3/0.10 interface-type p2p
set logical-systems R1 protocols ospf area 0.0.0.0 interface ge-0/3/0.40 interface-type p2p
set logical-systems R1 protocols ospf area 0.0.0.0 interface lo0.0 disable
set logical-systems R1 routing-options router-id 10.1.1.1
set logical-systems R1 routing-options autonomous-system 100

root@R2-M7i:R1> show interfaces terse


root@R2-M7i:R1>

Any ideas?

TIA, Rogelio

Routing

Re: Logical Systems on M7i: I do not see the interfaces i just configured

‎08-22-2013 05:35 AM

Hola !

 

What's the outup of the commande ? :

 

clear cli logical-system 
show version show interfaces terse show configuration | display set | match ge-0/3/0 set cli logical-system R1 show interfaces terse

 

 

Routing

Re: Logical Systems on M7i: I do not see the interfaces i just configured

‎08-22-2013 05:37 AM

My fault!

 

I found that I forgot to define an encap on the global interfaces. After that, they appeared both on the global configuration as well as in the partitions Smiley Surprised)

 

Thanks a lot

Rogelio