Routing
Routing

invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 05:50 AM

Guys,

 

I'm seeing this error message on a few of our Juniper routers (J4350 & MX240's) and not sure whether it's more informational or a darker symptom, any help or advice would be appreciated.

 

/kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3b3a000, dst 0x0     kern     crit     

 

Regards

Pete

6 REPLIES
Highlighted
Routing

Re: invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 06:29 AM

Hi Guy

 

I have made some researchs on my routers and have found the same error messages  a long time ago (an old message.8.gz file) in an J4350:

Dec  5 17:38:37   /kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3c27800, dst 0x0

 

And this message has not reapeared from the time I upgraded from 9.2R1.10 to 9.3R1.7 (today I am running 8.5R4.3) :

 

Dec 10 22:26:37   /kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3c27800, dst 0x0
Dec 10 22:50:37   /kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3c27800, dst 0x0
Dec 10 23:14:37   /kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3c27800, dst 0x0
Dec 10 23:26:41  J4350 /kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3c27800, dst 0x0
Dec 10 23:38:37  J4350 /kernel: vlan: invalid PFE queue counter pairs to copy, src 0xc3c27800, dst 0x0
Dec 10 23:45:12  J4350 /kernel: RT_PFE: RT msg op 2 (PREFIX DELETE) failed, err 5 (Invalid)
Dec 10 23:45:12  J4350 /kernel: RT_PFE: RT msg op 17 (Undefined) failed, err 5 (Invalid)

Alain@J4350> show log inventory                         
Dec  5 17:28:13 CHASSISD release 9.2R1.10 built by builder on 2008-08-07 07:39:17 UTC
Dec  5 17:28:25 CHASSISD release 9.2R1.10 built by builder on 2008-08-07 07:39:17 UTC
Dec  5 17:28:25 Routing Engine - part number 710-015273, serial number VE0516
Dec 10 23:46:37 CHASSISD release 9.3R1.7 built by builder on 2008-11-12 23:46:53 UTC
Dec 10 23:46:47 CHASSISD release 9.3R1.7 built by builder on 2008-11-12 23:46:53 UTC

 

 

So I would simply advise you to upgrade to a new version in case you are running V9.2R1.10

 

 

HTH

regards

Loup2

 

Routing

Re: invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 06:32 AM

thanks for the information, we are in fact using 9.2R2.15. What version are you now using?

Routing

Re: invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 06:39 AM

Hi Guy

 

You're certainly wondering why I am now in 8.5 and not a new 9.x

That's because this is a lab Router on which I am testing our customer's Version.

 

In fact I have run several different versions on this router and I have only seen the same message as you when it was running V9.2R1.10.

 

 

Routing

Re: invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 06:40 AM

Hi PeteW,

 

 It seems you have either 'kernel any' or 'any any' in your syslog configuration, thus seeing this debug level messages.

 

 In this particular line, PFE is basically reporting the result of a sanity check while processing the queue counters. This doesn't necessarily point to an operational problem and may simply be due to some inconsistency/unsupported feature in your class-of-service configuration (e.g. use of a wildcard, attempting to apply cos on a non-supported interface)

 

 Would you mind giving some info with regards to your class-of-service section?

 

 Cheers,

 Erdem

____________________________________________
If you think your question's answered, please
mark the respective post as "Accepted Solution".

Kudos are an excellent way of showing appreciation, too.
Routing

Re: invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 06:47 AM

I have done a search and can confirm that this is a cosmetic problem. It is due to extra functionality that was added in JUNOS 9.2. JUNOS versions 9.2R3, 9.3R3 and 9.4R1and above contain the fix.

 

Routing

Re: invalid PFE error messages

03.27.09   |  
‎03-27-2009 07:16 AM

Like I said  We are using 8.5R4.3

 

But We Also didn't had the messages with V9.3R1.7