SRX Services Gateway
Highlighted
SRX Services Gateway

GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎01-27-2010 09:33 AM

I am seeing these messages on syslog server from my SRX 3400. Not sure what they mean...can anybody help please...

 

Jan 25 15:51:37  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 25 15:51:37  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 26 04:41:44  /kernel: recb_iic_ctlr_init: failed to access i2c device. Restart controller and retry
Jan 26 04:41:44  /kernel: recb_iic_ctlr_init: failed to access i2c device. Restart controller and retry
Jan 26 10:53:27  kernel: iTCO_wdt: failed to reset NO_REBOOT flag, reboot disabled by hardware
Jan 26 14:19:05  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 26 14:19:05  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 26 14:19:05  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 26 14:19:05  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 27 08:08:31  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 27 08:08:31  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 27 08:32:11  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 27 08:32:11  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 27 11:11:57  /kernel: PCF8584(WR): transmit failure on byte 0
Jan 27 11:56:43  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)
Jan 27 11:56:43  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

10 REPLIES 10
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎01-27-2010 09:55 AM

i have same messages with a 650 cluster running 10.0R2.10. also saw them with 10.0R1.8.

 

as far as i can tell right now, the gencfg messages are from something during a commit.

 

just before these errors, i have:

 

Jan 27 10:41:41  init: can not access /usr/sbin/ipmid: No such file or directory

Jan 27 10:41:41  init: ipmi (PID 0) started

Jan 27 10:41:43  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

Jan 27 10:41:43  /kernel: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

 

not quite the i2c error, but something similar. maybe part of the reason why my ha light still doesn't work.

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

[ Edited ]
‎01-27-2010 02:54 PM

 

are you running VPN? i.e. for GENCFG

 

for i2c, may be it is related to FPGA.

 

could you please provide following logs,

 

sh ver

sh chassis hardware

sh log chassisd

sh log messages

 

thanks

raheel



Follow me on Twitter @anwar_raheel

--
If this post was helpful, please mark this post as an "Accepted Solution".
Kudos are always appreciated!
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎04-29-2010 11:51 AM

Hi

 

We are having the same problem, with a srx210

 

following the informations:

 

show version
Hostname: bugsbunny
Model: srx210-hm
JUNOS Software Release [10.1R1.8]

show chassis hardware
Hardware inventory:
Item             Version  Part number  Serial number     Description
Chassis                                AD3109AA0XXX      SRX210-hm
Routing Engine   REV 28   750-021779   AAAL4015          RE-SRX210-HIGHMEM
FPC 0                                                    FPC
  PIC 0                                                  2x GE, 6x FE, 1x 3G
Power Supply 0

George Silverio da Silva
JNCIS-ENT
IT security specialist

Attachments

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎05-02-2010 11:35 AM

For what it's worth, I was seeing these GENCFG err's on a few SRX100's on 10.0R1.8 and R2.10.  I also noticed my HA light wasn't functional on a 650 cluster on those software versions (though I'm not positive whether or not we were seeing the GENCFG errors there).

 

Upgraded to 10.0R3.10 and I'm no longer seeing the GENCFG err's, and the HA light is working properly on my 650 cluster.

-Chris
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎05-02-2010 07:14 PM

The GENCFG errors were a false positive or something that should not have been reported in the logs.  This is from JTAC.  As per pervious post, the issue should be resolved in the latest version.

 

-Mike

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎05-03-2010 01:39 PM

Apologies, I seem to have spoken too soon.

 

I am still seeing the Gencfg Blob errors on 10.0R3.10 during commit on both SRX100 and 650 cluster.  My HA light *is* functioning with 10.0R3.10 though, and definately was not previously.

 

Per previous posts, I'll just continue to ignore these....

-Chris
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎05-04-2010 04:52 AM

Chris,

 

As a precaution, you should contact JTAC and get some info on the error.  I was told it was going to be fixed in newer versions but not sure if it was and if not, when it will be fixed.  Better to be safe. 🙂

 

-Mike

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎08-12-2011 08:11 AM

I just Had the same problem,  the solution was to set de default route for management.

 

set routing-options static route 0.0.0.0/0  next-hop x.x.x.x

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎03-18-2015 11:49 PM
This message doesn't affect t the system functionality or performance, Please refer to KBKB15405 below: http://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=content&id=KB15405&actp=search&viewlocale=en_US&searchid...
Be simple, just do what you love .
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: GENCFG: op 2 (Gencfg Blob) failed; err 7 (Doesn't Exist)

‎09-28-2018 07:06 AM

hi

These are the error which came while we admin up the  fpc in any slot or power up then during post test these alarm generated , but after 5 min after completed the power on self test , all alarm vanish .

 

So no need to upgrade it will work fine after that.

Feedback