SRX Services Gateway
Highlighted
SRX Services Gateway

SRX 650 cluster RMA Sync

‎04-24-2014 06:03 AM

Hi all, i have made a rma and now i want to know what configuration i need on the new node to make him syncronize the configuration with the active node.

this is what i have done so far:

set chassis cluster cluster-id 1 node 0

reboot

delete

all confiuration set groups node0 system and set groups node1 system

all consifuration set chassis cluster redundancy-group 0 node 0 priority

all configuration set interfaces fab0 fabric-options
set interfaces fab1 fabric-options

 

i am missing something??? because after i have done all this i reboot the chassis and he came online with primary state and the other node lost, same thing with the active node.

 

 

7 REPLIES 7
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎04-24-2014 06:33 AM

Hi

 

For configuring and enabling cluster on RMA'ed device, please follow below KB:

 

http://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=content&id=KB21134

 

You could refer below KB for configuring clustering in SRX 650 devices:

 

http://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=content&id=KB15503

 

Regards,

Raveen

Note: If this answers your question, you could mark this post as accepted solution, that way it helps others as well. Kudos will be cool if I earned it!
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎04-24-2014 08:11 AM

i gonna try something this night,but i cant use a snapshoot or a copy of configuration because i am using out-of-band to access this chassis...

i let you know tomorrow if this tip help.

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎04-24-2014 06:52 PM

Hello

 

If you do not have physical access to the appliance, you could do below:

 

1. You could enable SSH session logging for your putty/secureCRT client.

2. Login to the working node.

3. Run: "show configuration | display set no-more"

4. Copy the configuration and load it onto RMA'ed device(load set terminal).

 

Reference:

http://www.juniper.net/techpubs/en_US/src4.0/topics/concept/src-configuration-commands-load.html

 

Regards,

Raveen

Note: If this answers your question, you could mark this post as accepted solution, that way it helps others as well. Kudos will be cool if I earned it!
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎04-25-2014 03:49 AM

Thanks Raveen i gonna try this today.

But i think i found a problem, i was looking in some kb and i found this one

http://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=content&id=KB23929&smlogin=true

 

they say to change a parameter of chassis because of the lost state

 

Control port tagging:     Enabled

 

i was looking in the new node and this control port tagging is disabled... i try to enter the command to correct this but dont work...

 

my version on both node is

JUNOS 10.4R5.5

Highlighted
SRX Services Gateway

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎04-25-2014 05:04 AM

The KB is applicable for Junos version that lower than 10.4.

since you are already on 10.4Rx, you needn't worry about it.

 

Regards,

Raveen

Note: If this answers your question, you could mark this post as accepted solution, that way it helps others as well. Kudos will be cool if I earned it!
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎05-05-2014 07:29 AM

i am still having problem with this node... i have made a copy of the current configuration and used load override to put in the new node, then i rebooted the new node and connected all cables, the node comes up and still dont find the other node... still in lost state.... what i am doing wrong???

 

 

 

Highlighted
SRX Services Gateway
Solution
Accepted by topic author Amgrim
‎08-26-2015 01:27 AM

Re: SRX 650 cluster RMA Sync

‎05-05-2014 07:54 AM

OK, my cluster is up now, problem solved with

set chassis cluster control-link-vlan enable

in the new chasis...

Feedback