SRX Services Gateway
SRX Services Gateway

XE- 10G Interface no Power

10.03.17   |  
2 weeks ago

Hello,

We are installing a new SRX5600 and we are looking that some interface 10G are not working. [ALL SFP are Juniper]

 

Looking the outpower output and there is nothing:

 

show interfaces diagnostics optics xe-3/0/1
Physical interface: xe-3/0/1
Laser bias current : 0.000 mA
Laser output power : 0.0000 mW / - Inf dBm
Module temperature : 18 degrees C / 65 degrees F
Module voltage : 3.3390 V
Receiver signal average optical power : 0.0000 mW / - Inf dBm
Laser bias current high alarm : Off
Laser bias current low alarm : On
Laser bias current high warning : Off
Laser bias current low warning : On
Laser output power high alarm : Off
Laser output power low alarm : On
Laser output power high warning : Off
Laser output power low warning : On
Module temperature high alarm : Off
Module temperature low alarm : Off
Module temperature high warning : Off
Module temperature low warning : Off
Module voltage high alarm : Off
Module voltage low alarm : Off
Module voltage high warning : Off
Module voltage low warning : Off
Laser rx power high alarm : Off
Laser rx power low alarm : On
Laser rx power high warning : Off
Laser rx power low warning : On
Laser bias current high alarm threshold : 95.000 mA
Laser bias current low alarm threshold : 3.000 mA
Laser bias current high warning threshold : 90.000 mA

 

------------------------------------------------------------------------------------------

This is the hardware installed:

 

show chassis hardware

 

FPC 3 REV 09 750-061262 CAHZ1366 SRX5k IOC II
CPU REV 03 711-061263 CAJA9651 SRX5k MPC PMB
MIC 0 REV 11 750-049488 CAJA0871 10x 10GE SFP+
PIC 0 BUILTIN BUILTIN 10x 10GE SFP+
Xcvr 1 REV 01 740-021309 H3P2004895 SFP+-10G-LR
Xcvr 2 REV 01 740-021309 H3P2004630 SFP+-10G-LR
MIC 1 REV 07 750-055732 CAHX9529 20x 1GE(LAN) SFP
PIC 2 BUILTIN BUILTIN 10x 1GE(LAN) SFP
Xcvr 0 REV 02 740-011613 AM16382KQAM SFP-SX
Xcvr 1 REV 02 740-011613 AM16382KQA9 SFP-SX
PIC 3 BUILTIN BUILTIN 10x 1GE(LAN) SFP
Xcvr 0 REV 02 740-013111 H114328 SFP-T
Xcvr 1 REV 02 740-011613 AM16382KPGU SFP-SX
Xcvr 2 REV 02 740-011613 AM16382KQBB SFP-SX
Xcvr 6 REV 02 740-013111 H124469 SFP-T
Xcvr 7 REV 02 740-013111 H111051 SFP-T
Xcvr 8 REV 02 740-013111 H110681 SFP-T
Xcvr 9 REV 02 740-013111 H113404 SFP-T

 

-----------------------------------------------------------------------

The status of the port:

 

root@ROFW02> show interfaces xe-3/0/2 brief
Physical interface: xe-3/0/2, Enabled, Physical link is Down
Link-level type: Ethernet, MTU: 1500, LAN-PHY mode, Speed: 10Gbps,
Loopback: None, Source filtering: Disabled, Flow control: Enabled
Device flags : Present Running Down
Interface flags: Hardware-Down SNMP-Traps Internal: 0x4000

 

Any idea of what could be wrong?

 

Thanks

 

 

 

1 REPLY
Highlighted
SRX Services Gateway

Re: XE- 10G Interface no Power

10.03.17   |  
2 weeks ago
Laser bias current : 0.000 mA
Laser output power : 0.0000 mW / - Inf dBm

If the optic is inserted and compatible, this reading generally means the optic itself is bad.  There is no output laser at all here.  But it is also possible the card or sfp+ slot is bad but this is less common.

 

 

Steve Puluka BSEET
Juniper Ambassador
Senior IP Engineer - DQE Communications Pittsburgh, PA (Metro Ethernet & ISP)
JNCIA-Junos JNCIS-SEC JNCIP-SEC JNCSP-SEC
JNCIS-FWV
JNCDA JNCDS-DC JNCDS-SEC
JNCIS-SP
ACE PanOS 6 ACE PanOS 7
http://puluka.com/home